Tryggt och enkelt med Direktbetalning

Med Direktbetalning kan du tryggt och enkelt betala säljaren – direkt i annonsen på blocket.se. Får du inte varan du betalat för så ser vi till att du får pengarna tillbaka.
Direktbetalning bygger på att säljare och köpare är identifierade – legitimerade – via sina internetbanker. Då kan också varor och pengar byta ägare under helt säkra former. När säljaren accepterat betalningen betalas pengarna ut till säljarens bankkonto. Till Swedbank, SEB och Handelsbanken kommer pengarna fram direkt, till Nordea och övriga banker senast nästa bankdag.
Direktbetalning är en säker betaltjänst på internet i samarbete mellan Blocket och Trustly.

Så här fungerar det

  1. Du kontaktar säljaren och kommer överens om pris och leveranssätt.
  2. När ni är överens klickar du på Direktbetalning-knappen i annonsen, fyller i dina uppgifter och betalar.
  3. Ett mejl skickas till säljaren. Mejlet innehåller uppgifter om att du har betalat för varan. Säljaren går till blocket.se och klickar på Direktbetalning längst ner på förstasidan. Säljaren fyller i den transaktionskod som finns i mejlet och väljer att antingen acceptera eller neka betalningen.
    Om säljaren accepterar betalningen måste denne välja vilket konto denne vill att pengarna ska sättas in på. Samtidigt säkerställs säljarens identitet genom internetbanken. När det är gjort förs pengarna över till säljarens konto.
  4. Säljaren kan nu leverera varan enligt er överens­kommelse.
how-it-works-image

Vad kostar Direktbetalning?

Kostnaden för Direktbetalning varierar och avgörs av varans pris och vilken varugrupp den tillhör. Kostnaden anges alltid tydligt innan du betalar. Säljaren kan ställa in vem som ska betala avgiften för Direktbetalning. Är det köparen som ska betala så visas kostnaden när du klickar på “Direktbetalning-knappen”. Är det däremot säljaren som betalar så visas kostnaden när säljaren väljer att acceptera betalningen.

När får jag varan?

Säljaren är garanterad att få pengarna så snart du har betalat och kan därför skicka varan till dig omgående. Har du inte fått varan inom tio dygn (240 timmar) ska du anmäla det så inleder Direktbetalning en utredning.

Det här ingår

Direktbetalning skyddar både köpare och säljare på Blocket. Genom att använda Direktbetalning får du som köpare en garanti som gör att du får tillbaka pengarna om du utsätts för bedrägeri.
Säljaren å sin sida får betalt direkt och kan tryggt skicka eller leverera varan. Hur leveransen ska gå till får köparen och säljaren komma överens om.

Det belopp som Direktbetalning lämnar skydd och garanti för är 10 000 kronor per person under den period på tio dagar som du har på dig att utnyttja bedrägeriskyddet. Det betyder att du kan köpa eller sälja varor för max 10 000 kronor under de tio dagar du har möjlighet få pengarna tillbaka.

Du kan alltså inte sälja eller köpa två varor med Direktbetalning för 5 000 respektive 7 000 kronor inom samma tiodagarsperiod (240 timmar). Om du passerar gränsen på 10 000 kronor fördröjs utbetalningen till säljaren tills tiden att utnyttja bedrägeriskyddet (240 timmar) gått ut.

Om säljaren är en bedragare

Om du inte får någon vara trots att du betalat och säljaren accepterat köpet så ska du inom tio dagar (240 timmar) från köpet anmäla att du vill utnyttja bedrägeriskyddet till Direktbetalning. Vi inleder då en utredning och hjälper dig att göra polisanmälan om bedrägeri. När polisanmälan är inskickad och Direktbetalning bedömer att bedrägeriskyddet är giltigt så betalas dina pengar tillbaka.

Vilka står bakom tjänsten?

Direktbetalning är ett samarbete mellan Trustly Group AB och Blocket AB. Trustly Group AB står under Finansinspektionens tillsyn och har sedan starten 2008 utvecklat betaltjänster för säker och enkel handel på internet.

Personuppgifter

Det avgörande för att Direktbetalning ska vara ett säkert och enkelt sätt att handla varor på Blocket är att både köparens och säljarens identiteter är kända. Vill du inte lämna ut ditt personnummer kan du inte heller använda Direktbetalning.
Trustly Group AB, som driver Direktbetalning i samarbete med Blocket, står under Finansinspektionens tillsyn och alla personuppgifter behandlas enligt PuL och Lagen om Betaltjänster. Dina personuppgifter används för att kontrollera din identitet, för att administrera tjänsten Direktbetalning och för att fullgöra avtalsförpliktelser. Har du frågor om personuppgifter är du välkommen att kontakta direktbetalning@trustly.com.
När ett misstänkt bedrägeri anmäls får såväl köparen som säljaren kännedom om varandras identiteter.

Vanliga frågor

Vad är Direktbetalning?
Direktbetalning är en säker och trygg betaltjänst som gör att du direkt i annonsen på Blocket kan köpa den vara som annonseras. Samtidigt som du betalar är säljaren garanterad sina pengar och kan leverera varan enligt er överenskommelse.
Direktbetalning skyddar dig mot bedrägeri. Om säljaren är en bedragare ser vi till att du får pengarna tillbaka.
Vad kostar det att använda Direktbetalning?
Kostnaden avgörs av priset på varan och vilken kategori varan representerar. Är det du som köpare som ska betala så visas kostnaden när du klickar på “Direktbetalning-knappen”. Är det däremot säljare som betalar så visas kostnaden när säljaren väljer att acceptera betalningen.
Får jag tillbaka pengarna om jag inte får någon vara?
Om du har betalat och säljaren accepterat köpet men du ändå inte fått din vara så ska du kontakta Direktbetalnings kundtjänst. Vi betalar tillbaka pengarna till dig. Läs igenom användarvillkoren så ser du vilka regler som gäller för bedrägeriskyddet och vad vi räknar som bedrägeri.
Kan jag ångra mig efter att jag betalat?
Du kan inte själv avbryta köpet efter det att du betalat för varan. Det du kan göra är att be säljaren att inte acceptera ditt köp.
Kan jag skicka tillbaka varan om jag inte gillar den?
Det är en fråga som säljaren och du får komma överens om. Direktbetalning är enbart en tjänst för säker betalning över internet. Direktbetalning lägger sig inte i de köpevillkor som säljare och köpare kommer överens om. Direktbetalning är ingen nöjd-köpare garanti utan Direktbetalning erbjuder ett bedrägeriskydd som ger pengarna tillbaka. Läs igenom användarvillkoren så ser du vilka regler som gäller för bedrägeriskyddet och vad vi räknar som bedrägeri.
Vad händer efter att jag betalat?
När du betalat via Direktbetalning får säljaren ett mejl med instruktioner för hur han ska göra för att acceptera eller neka köpet. Om inte säljaren accepterar köpet inom tre dygn (72 timmar) avbryts köpet och du får tillbaka dina pengar.
Observera att avgiften för Direktbetalning inte betalas tillbaka så var noga med att komma överens med säljaren om villkor och leverans innan du betalar.
Tas annonsen bort om någon redan betalat och köpt varan?
När säljaren accepterat betalningen kan han välja att antingen låta annonsen vara kvar eller att ta bort den. Samma annons kan innehålla flera varor vilket motiverar att den lämnas kvar. I en annons som ligger kvar efter att säljaren accepterat betalningen framgår det tydligt att någon redan betalat för varan.
Hur snabbt måste säljaren acceptera betalningen?
Säljaren måste acceptera eller neka betalningen inom 72 timmar. Accepterar inte säljaren betalningen inom tre dygn återbetalas pengarna till dig. Observera att avgiften för Direktbetalning inte betalas tillbaka.
Om varan ska skickas, måste den skickas på något speciellt sätt?
Ja, Direktbetalnings användarvillkor kräver att varan ska skickas med en metod där säljaren får ett kolli- eller referensnummer för att kunna spåra försändelsen. Det är för att säljaren ska kunna bevisa att försändelsen skickats om köparen hävdar att denne inte tagit emot något paket. Tänk också på att förpacka varan väl så att den inte skadas i frakten.
Vilka står bakom Direktbetalning?
Direktbetalning är ett samarbete mellan blocket.se och Trustly Group AB för att göra betalningar på Blocket säkra och trygga. Trustly Group AB står under tillsyn och har tillstånd av Svenska Finansinspektionen att erbjuda betaltjänster.
Hur skyddar Direktbetalning mig?
Tidigare betaltjänster för säker internethandel skyddar vanligen köparen mer än säljaren.
Direktbetalning är en ny betaltjänst som ger samma höga skydd både för köpare och säljare.
Är du säljare är du garanterad pengarna då köparen betalat och kan direkt leverera varan.
Är du köpare kan du känna dig trygg då Direktbetalning skickar tillbaka pengarna du betalat om säljaren är en bedragare.
De personer som missbrukar Direktbetalning kan stoppas helt från att använda tjänsten då vi gör en identifiering av säljare och köpare som inte kan förfalskas. Det hjälper till att göra det tryggare och säkrare att handla på Blocket.
Hur stoppar Direktbetalning bedragare?
För att använda Direktbetalning måste säljaren välja det konto på sin internetbank där pengarna från försäljningen på Blocket sätts in. Kontot väljs då säljaren registrerar sig för att använda Direktbetalning i samband med att ett köp accepteras. Därmed är säljaren identifierad via sitt bankkonto redan innan pengarna förs över till kontot.
På samma sätt identifieras köparen om köparen vill utnyttja bedrägeriskyddet. Då blir både köpare och säljare informerade om den andres identitet.
Genom att den som uppträder bedrägligt och missbrukar Direktbetalning kan identifieras kan han också stängas av från att använda Direktbetalning i framtiden.
Jag har sålt en vara genom Direktbetalning men måste vänta tio dagar på mina pengar – varför?
Direktbetalning innehåller ett system som automatiskt bedömer risk. Systemet varnar för en försäljning med högre risk än normalt. Riskbedömningen utgår från vilken vara som säljs, hur stort beloppet är och hur mycket köparen köpt och säljaren sålt tidigare.
Det är tack vare riskbedömningen som Direktbetalning i de flesta fall direkt vid köpet kan föra över pengarna till säljaren. Men vid vissa tillfällen kan utbetalningen fördröjas. Betalningen sker då först efter de tio dagar som köparen har på sig att utnyttja bedrägeriskyddet. Säljaren meddelas om utbetalningsfördröjningen innan köpet accepteras och har möjlighet att avbryta affären.